Opis
Armfield Butter Churn zapewnia praktyczne szkolenie w zakresie przygotowywania masła metodą tradycyjną i pozwala na zbadanie wpływu temperatury procesu i czasu mieszania.
Metalowa łopatka maselkowa jest napędzana elektrycznie. Z boku statku zamontowany jest wielobiegowy silnik elektryczny, który napędza mieszadło łopatkowe.
Wiosło można wyjąć do czyszczenia.
Partia do 5 litrów śmietanki może pozwolić na produkcję ponad 1 kg masła, a wszystkie ważne etapy tego procesu „inwersji koloidalnej” można odpowiednio obserwować.
- „Inwersja faz” emulsji olej/woda, która występuje podczas ubijania
- Badanie temperatury procesu i czasu mieszania w procesie mieszania
- Produkcja masła różnymi metodami do oznaczeń jakościowych i analitycznych
- Bilans masowy ilościowy uzysk masła z różnych rodzajów mleka surowego
Całkowita objętość odpływu: 5 litrów
Rozmiar partii
- 5 litrów (maks.)
- 4 litry (sugerowane)
- 1 litr (min