Ubijanie masła FT21

Zapytaj o produkt +
Kategoria:

Opis

Armfield Butter Churn zapewnia praktyczne szkolenie w zakresie przygotowywania masła metodą tradycyjną i pozwala na zbadanie wpływu temperatury procesu i czasu mieszania.

Metalowa łopatka maselkowa jest napędzana elektrycznie. Z boku statku zamontowany jest wielobiegowy silnik elektryczny, który napędza mieszadło łopatkowe.

Wiosło można wyjąć do czyszczenia.

Partia do 5 litrów śmietanki może pozwolić na produkcję ponad 1 kg masła, a wszystkie ważne etapy tego procesu „inwersji koloidalnej” można odpowiednio obserwować.

  • „Inwersja faz” emulsji olej/woda, która występuje podczas ubijania
  • Badanie temperatury procesu i czasu mieszania w procesie mieszania
  • Produkcja masła różnymi metodami do oznaczeń jakościowych i analitycznych
  • Bilans masowy ilościowy uzysk masła z różnych rodzajów mleka surowego

Całkowita objętość odpływu: 5 litrów

Rozmiar partii

  • 5 litrów (maks.)
  • 4 litry (sugerowane)
  • 1 litr (min

Marka

Armfield Limited