Kadź do sera FT20 i akcesoria do produkcji sera

Zapytaj o produkt +

Opis

Kadź do sera FT20 Armfield ( FT20 ) jest małą wersją przemysłowego zbiornika przetwórczego, w którym przeprowadzane są te operacje. Urządzenie zostało opracowane na podstawie oryginalnego projektu przez wybitny instytut badawczy żywności mlecznej. Kadź, o pojemności wsadu 10 lub 20 litrów, w zależności od modelu, tworzy reprezentatywne partie miękkich i twardych serów do celów demonstracyjnych, badawczych i analitycznych.

Wykonana w całości ze stali nierdzewnej i montowana na stole, kadź jest higieniczna w użyciu. Posiada zdejmowane mieszadło łopatkowe ze stali nierdzewnej, napędzane silnikiem o zmiennej prędkości. Woda krąży wokół płaszcza kadzi we wstępnie wybranych temperaturach przez wewnętrzną pompę.

System sterowania obejmuje:

  • HMI do kontroli i wizualizacji danych
  • cyfrowy wyświetlacz pH zawartości kadzi,
  • cyfrowy wyświetlacz temperatury zawartości kadzi i temperatury wody
  • zatrzymanie/uruchomienie mieszadła i sterowanie zmienną prędkością
    zintegrowany rejestrator danych z wyjściem USB
  • automatyczna kontrola prędkości mieszadła, temperatur i czasów do sześciu kroków
  • sondy pH i temperatury są zawieszone w zawartości kadzi na wsporniku na krawędzi kadzi
  • specjalnie zaprojektowane perforowane sitko pasuje do wylotu kadzi, aby ułatwić wydajne opróżnianie.

Możliwości kadzi i akcesoriów:

  • Podgrzewanie i mieszanie mleka oraz utrzymywanie w wymaganej temperaturze w celu dodania kultury starterowej i podpuszczki
  • Utrzymywanie w temperaturze podczas koagulacji
  • Krojenie i gojenie twarogu
  • Utrzymywanie temperatur i mieszanie dla wyznaczonych etapów
  • Osiadanie twarogu lub „pakowanie”
  • Rysowanie serwatki
  • Przemiał
  • Dodatek soli
  • Pilny

Marka

Armfield Limited